Lókúti Nyár Túlélő Verseny

 
 

Lókúti Nyári Túlélő verseny
Gyalogos tájékozódási verseny kiírása

2017. július 22-23.

 

Rendező: Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE és a Lókút Szabadidősport Club SE

Leírás: Sok szeretettel várjuk idén már nyári túlélő versenyünkre is az érdeklődőket, hogy a verseny során a Magas-Bakony csodaszép helyeit keressétek fel. A túlélő verseny természetesen ezúttal sem kijelölt útvonalon halad, a különböző kategóriák indulói a megadott szintidőn belül maguk dönthetik el, hogy mely pontokat érintik, és az érintési pontok között szabadon választhatják meg az útvonalukat. A túra során a rendezők belátása szerint extra feladatok teljesítésére is sor kerülhet. A személyzettel ellátott ellenőrző állomásokon frissítést, a túra során várhatóan egy helyen kb. féltávnál, valamint Lókúton a célban komolyabb étkezési lehetőséget is biztosítunk az indulóknak. GPS és bármilyen saját térkép használata engedélyezett, közlekedési eszköz igénybevétele viszont szigorúan tiltott. Amelyik csapat közlekedési eszközt igénybe vesz a túra során, az a csapat kizárásra kerül. A csapatoknak egy db 1:50.000-es Magas-Bakony térképet biztosítunk, erre kerülnek bejelölésre az érintési pontok. Nyári túlélő túránkon az egyedül történő indulás is engedélyezett! A versenyen külön értékeljük az egyéni versenyzőket és a 2-6 fős csapatokat.

Kategóriák:

Nagymedve (legyőzendő táv kb. 100 km) egyéni és csapat szintidő: 24 óra
Farkas (legyőzendő táv kb. 60 km) egyéni és csapat szintidő: 12 óra
Róka (legyőzendő táv kb. 30 km) egyéni és csapat szintidő: 6 óra

Rajt-célhely: Lókúti Sport Club SE klubháza, 8425 Lókút, Bem József u. 36. A klubházban pénteken és szombaton saját felszereléssel alvási lehetőséget is tudunk biztosítani 1000 Ft/fő áron fürdési lehetőség is biztosított a saját házunk zuhanyzójában.

Rajt: július 22. szombat 12:00

Díjazás: Minden előnevezett résztvevő emblémázott emlékpólót kap, valamint minden csapat emléklapot kap e-mailben a részvételről. A három leggyorsabb egyéni és csapat túlélő kategóriánként tiszteletdíjban részesül.

Nevezési díjak:

Nagymedve          egyéni 6000 Ft/fő               csapat 5500 Ft/fő                               
Farkas                   egyéni 5000 Ft/fő               csapat 4500 Ft/fő                               
Róka                     egyéni 4000 Ft/fő              csapat 3500 Ft/fő

MTSZ, MSTSZ, TTT tagoknak, Diákoknak és Nyugdíjasoknak, Bakony-Balaton, Magyar Turista és Runcard, Spuri aranykártyával rendelkezőknek legkésőbb július 18-ig történő előnevezés esetén 500 Ft kedvezményt biztosítunk a nevezési díjból! Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE tagoknak 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a nevezési díjból!

Figyelem a nevezési díj a helyszínen is a fenti, de az emlékpólót csak az előnevezett versenyzőknek tudjuk biztosítani, és helyszíni nevezés, csak a kinyomtatott térképek erejéig lehetséges!

Nevezési cím: tajfutas@outlook.hu
Nevezéskor az alábbi adatokat kérjük megadni: kategória, csapatoknál a csapatnév, és a csapattagok neve és lakcíme, valamint e-mail címe és pólómérete, ill., hogy kinek jár kedvezmény.

Együttműködő partnereink: Eplény Mókus büfé, Bakonynána Római fürdő Vendégház, Csesznek Erzsébet Vendégház, Fenyőfő Presszó, Zirc Amberg Vendégház, zoldbolt.hu, Bakony Szíve Turisztikai Szövetség, Pénzesgyőr önkormányzata, Ráktanya, Bakonybél Szent Mauríciusz Monostor, Glória Ortopéd cipészet Székesfehérvár, Tomtom Adventures, Akli Major